PERSOONLIJK LEIDERSCHAPSONTWIKKELING

Leiderschapsreis – voor teams

Voor (management) teams die door verbinding groeien in vertrouwen en veranderkracht en daardoor ambities waarmaken.

Unaniem door opdrachtgevers bestempeld als een krachtige interventie. Een unieke (leer)ervaring in een natuurlijke inspirerende omgeving die bijblijft. Ook na twee jaar. De relatie gaat voor de prestatie. Fysiek en mentaal in beweging. Samen op pad leidt tot verbinding. Vanuit die verbinding ontstaat de verdieping. Je leert jezelf en de ander (nog) beter kennen en dat draagt bij aan het (verder) versterken van het vertrouwen, begrip en veerkracht om samen ambities waar te maken.

inverted-arrow.png
quotes.png

How do you serve those
who serve others?

Peter Block

Arrow-Down.png

Herken je 1 of meer van de volgende vraagstukken

Deze (team) reis is speciaal ontwikkeld om hier antwoorden op te geven en er concreet mee aan de slag te gaan.

Voor welke teams?

Dit programma is uitermate geschikt voor (management) teams die weten dat persoonlijke – en professionele ontwikkeling hand in hand gaan. Zij weten dat zelfinzicht bijdraagt aan het succes van het team, en dus de organisatie.

Er is geen organisatie transformatie, zonder persoonlijke transformatie

inverted-arrow.png

Is het niet zo dat medewerkers leiders verdienen die zichzelf goed kennen?

Arrow-Down.png

Resultaten die je mag verwachten

 • Versterken van het onderling vertrouwen en begrip voor optimale samenwerking, effectiviteit en veerkracht als team (ook in moeilijkere tijden)
 • Jullie hebben als team(lid) inzicht(en) ervaren in de oorzaken van ‘sta-in-de-weggen’. Naast inzichten hebben jullie ook oplossingen hoe hiermee om te gaan, weten jullie wat jullie te doen staat en hebben jullie concrete handvatten/technieken die helpen om opnieuw vastlopen te voorkomen.
 • Inzicht(en) hoe jullie als leiders geworden zijn wie jullie nu zijn. Welke patronen groei belemmerend zijn én welke bevorderend, om een nog effectievere leider te worden.
 • Versterken persoonlijke succesformule. Iedereen is weer (of meer) bewust van zijn/haar kwaliteiten danwel kracht en handelt daar ook naar.
 • Een (aangescherpt) aantrekkelijk Purpose. Jullie weten weer wat belangrijk voor jullie is en waar jullie samen voor willen gaan. Jullie keuzes stemmen jullie hierop af.
 • Effectiever gedrag inzetten waardoor doelstellingen bereikt worden.

Samen op pad

Leidt tot verbinding. Vanuit verbinding ontstaat verdieping. De groep werkt als spiegel, zodat je van elkaar leert. Je krijgt namelijk van verschillende kanten feedback. Als team ben je op zoek naar inzichten, antwoorden en oplossingen. Bovendien is het inspirerend, en bovenal hebben we veel plezier.

In een natuurlijke inspirerende omgeving die zich daar uitstekend voor leent nodigen we jullie uit om na te denken over- en stil te staan bij jullie drijfveren, successen, passies, talenten, patronen, denken, voelen, overtuigingen, identiteit….kortom over en bij jezelf.

Als mens (en dus ook in je “rol” als leider ) ontwikkel je bepaalde basisovertuigingen van waaruit bepaalde gedragspatronen ontstaan. Deze vaste gedragspatronen monden uit in je persoonlijke succesformule. Patronen van denken, voelen en gedrag, die automatisch worden gehanteerd bij het omgaan met nieuwe situaties of problemen. De ene keer met het gewenste effect, de andere keer met het ongewenste effect. Belangrijk is dat je dit erkent en daarvoor ook de verantwoordelijkheid neemt.

Tijdens de reis confronteren we jullie met situaties, opdrachten en gebeurtenissen waarin de overtuigingen en de effecten daarvan een centrale rol spelen. Werken aan identiteit en overtuiging is werken aan duurzame gedragsverandering.

We willen je een ontdekkingsreis laten ervaren, de inhoud verklappen we dus niet. We beloven een unieke leerervaring in een natuurlijke inspirerende omgeving. 2,5 dag ben je in beweging, zowel fysiek als mentaal. We zetten je o.a. middels (doe)opdrachten aan tot zelfreflectie. Ga mee, ontdek en ervaar het zelf.

 

 

IMG_2037
inverted-arrow.png

Het gedrag is het meest betrouwbaarst.
Niet de woorden die mensen gebruiken.

Arrow-Down.png

Werken op identiteitsniveau is werken aan duurzame transformatie. Eerst het zijn, dan het doen.

niño in cijfers

+ 0

Jaar ervaring als

leider/facilitator/coach

+ 0

Training/
coaching dagen verzorgd, zowel in Nederland als ook met zeer grote regelmaat internationaal (Europa, Verenigde Staten, Emiraten en Afrika).

+ 6

Gewerkt met groepen variërend van 6 tot 650 deelnemers.

+ 10

Leiderschapsreizen 

(in-company) ontwikkeld en (deels) gefaciliteerd de afgelopen 10 jaar.

+ 0

Impactvolle leiderschap-programma’s ontwikkeld die succesvol uitgerold zijn binnen (grote) (inter)nationale organisaties de afgelopen 6 jaar.

quotes-yellow.png

Met wie op reis?
Niño Jacobs

Oorspronkelijk kom ik uit de hotellerie. Gasten het naar hun zin maken vond ik leuk. Nog boeiender vond ik het om het team op te zetten voor succes. Toen heb ik de overstap gemaakt naar de wereld van faciliteren/coachen. Ik ben gek op gedrag, fascinerend vind ik het. Wat maakt dat ik de dingen doe die ik doe, en wat is het effect op de ander, op het resultaat. Jarenlang heb ik me daarin verdiept. Veel zelfonderzoek gedaan. Veel feedback gevraagd en gekregen (ook ongevraagd). Zeker niet altijd leuk, wel broodnodig. Nog steeds.

Het is mij duidelijk geworden dat de kern van verandering altijd gedrag is. Het is goed stil te staan bij de oorzaken van je gedrag.

Het heeft me veel gebracht te kijken naar oorzaken van mijn gedrag en hoe in het ‘hier en nu’ voor ander gedrag te kiezen. Makkelijk? Nee. Te doen? Zeker. Ja, het vergt discipline. En nee, het is niet in een dag gedaan. Maar dat wist je al.

Als leider denk ik dat het van belang is om jezelf goed te kennen. Ik geloof erin dat medewerkers leiders verdienen die zichzelf goed kennen. Wanneer je jezelf beter kent is het makkelijker leiding te geven aan jezelf, en aan je team.

Ik geloof stellig dat 'de ontmoeting' de moeder is van alle interventies. Het echte gesprek aangaan met elkaar. Vanuit wat er is, niet hoe het hoort te zijn.
Teamleden verdienen leiders die zichzelf goed kennen. Pas dan wordt het makkelijker leiding te geven aan jezelf, je team en veranderingen. De organisatie kan zo ver groeien als haar leiders zijn.

Ontwikkeling

Ik neem mijn werk serieus. Coachen is een ambacht. Ik hou ervan. En weet dat ik als coach moet blijven bijleren.

 • Opleidingen gevolgd bij Phoenix Opleidingen.
 • Sinds 2008 neem ik deel aan een intervisiegroep. En da’s geen theekransje. We komen driemaandelijks bij elkaar. Ze houden me elke keer een spiegel voor.
 • Regelmatig ga ik naar een ‘supervisor’.
 • Door mijn jarenlange ervaring weet ik dat ervaringsgericht leren de beste resultaten oplevert, zowel voor mezelf als de mensen die ik begeleid. 
 • Billy’s vol met boeken. Lezen doe ik graag. Minstens 30 boeken per jaar. 
 • Mijn getpocket account en iCloud zitten vol met verzamelde content van de afgelopen jaren.
quotes.png

Al mijn kennis en ervaring van de afgelopen 30 jaar heb ik gebundeld in dit programma. Uiteraard alleen de krenten uit de pap. Iedere oefening en opdracht heb ik ook zelf doorleefd.

Met wie nog meer?

Elke reis wordt begeleidt door twee facilitators. Ik werk samen met ervaren facilitators, die ook goede vrienden zijn geworden.  Dat maakt dat er naast zelfreflectie, diepgang en transformatie ook genoeg tijd over is voor lol en ontspanning tijdens de reis. Ontwikkelen mag ook leuk zijn.

Erik van Straaten

Erik is een ervaren trainer/facilitator, gespecialiseerd in de thema’s gastvrijheid, leiderschap, (team)coaching en serious gaming. Authenticiteit en verbinding zijn belangrijke uitgangspunten in alles wat Erik doet. Veel vaardigheden en kennis kun je aanleren, maar als iets vanuit jezelf komt is het veel krachtiger. Bouwen vanuit positiviteit en zo mensen stimuleren om te ‘groeien’. Erik helpt mensen en bedrijven die een verandering, op persoonlijk- en organisatieniveau aan willen gaan.

Creativiteit, out of the box, slimme interventies, inspireren, activeren en motiveren. Dat kun je van Erik verwachten. Zijn kwaliteit zit in het schakelen tussen de diverse niveaus in een organisatie, als sparring- en gesprekspartner. Daarnaast is Erik gecertificeerd LEGO Serious Play Trainer. LEGO Serious Play is een gefaciliteerde methode voor strategie- en visieontwikkeling, teamvorming, ondernemerschap en innovatie. Spelelement maken trainingen of workshops voor iedereen toegankelijk en zorgen gegarandeerd voor veel energie en plezier tijdens de sessie.

Christine van Alphen

Christine coacht op de grens van persoonlijke  en professionele ontwikkeling en maak uitstappen naar waar gedrag en keuzes vandaan komen. Door hier inzicht in te krijgen, kunnen er in het heden nieuwe stappen genomen worden.

Autonomie en verbinding zijn belangrijke thema’s in haar werk/leven. Deze beide te vergroten geeft lucht, ruimte en slagkracht. Mensen zelfstandiger te helpen worden en aan te moedigen tot echt contact met de ander (de succesfactoren voor ontwikkeling, samenwerking en leiderschap) vindt ze belangrijk en geweldig om te doen. Haar kwaliteiten:

 • Praktisch (heeft iemand er iets aan?)
 • Conceptueel (verbanden leggen)
 • Warm en betrokken
 • Analytisch en confronterend
 • Wel zorgvuldig-niet voorzichtig
inverted-arrow.png

Dragen jouw acties bij aan de groei van anderen?

Barbara van Beek

Directeur bij Capabel Onderwijs

Niño begeleidt onze management team leden in de ontwikkeling van hun (persoonlijk) leiderschap. Hij is een scherpe en sensitieve coach en gids, die bijzonder verbindend is en daardoor helpt om inzichten te verkrijgen waarmee de collega’s en de organisatie verder kunnen. Hij doet dat zonder oordeel, is nieuwsgierig, geïnteresseerd, faciliterend. En hij brengt de nodige humor in zijn trainingen en interventies. Naast zijn expertise als facilitator heeft hij ook het talent om een mooi programma te ontwerpen, en flexibel te blijven tijdens de uitvoering. Dat wat nodig is of aandacht vraagt gaat voor. En dat heeft impact, op de collega’s, het team en de organisatie.​

quotes-yellow.png

De reis. De flow.

Op maat

Samen maken we jullie (team) reis op maat. Iedere organisatie en team is anders.

Beweeg over vormen om te communiceren

Voor de reis

Een kennismakingsgesprek waarin we verwachtingen en wensen afstemmen. 

Een online intake vragenlijst.

Een voorbereidende opdracht
op de reis.

 

De reis zelf

Een (prachtige) 2,5-daagse reis, die je niet snel zult vergeten

“All-inclusive”, zodat jullie je kunnen focussen op de inhoud

Twee begeleiders. Voor een nog betere begeleiding. Twee zien meer dan een, verschillende stijlen en achtergronden en dus meerdere invalshoeken. Én de mogelijkheid, indien nodig, om kort ook 1-op-1 te werken.

 

Na de reis

2 persoonlijke coachingsgesprekken van een uur per leider met een interval van 6 weken, startend 6 weken na de reis.

2 team coaching momenten van 1,5 uur met een interval van 6 weken, startend 3 weken na de reis.

inverted-arrow.png

Klaar om op reis te gaan?