Team
journey

Wil jij graag verder groeien om het beste uit jezelf én je team(s) te halen? Geef beter leiding aan je team door beter leiding aan jezelf te geven.

Ja, ik wil een kennismakingsgesprek​

Super goed!

KLIK HIER

FREE Download en oefening

Download een oefening. Ervaar, Reflecteer en kom in actie.

Zeker!

Download een oefening. Ervaar, Reflecteer en kom in actie.
DOWNLOAD
Arrow Down
icon1

JOUW LEIDERSCHAP​​​​

Jij, als leider, hebt én houdt de regie over jouw werk en je werkt met een uitstekend team. Je verbetert je leiderschapskwaliteiten duurzaam en groeit als professional en persoon.

icon1

JOUW TEAMLEDEN​​​

Jouw teamleden ervaren erkenning, betrokkenheid en ruimte waardoor ze floreren en graag onderdeel van jouw team (en organisatie) zijn. Samen bereiken jullie de beste resultaten.

icon1

JOUW ORGANISATIE

Jouw werkgever ziet graag de employee engagement verder versterken, moedigt jou aan om zo door te gaan. Je bent een voorbeeld. De cultuur is een van de belangrijkste redenen van medewerkers om voor een organisatie te (blijven) kiezen.

quotes

How do you serve those
who serve others?

Peter Block

Hoe ziet jouw dagelijkse werk en leven er nu uit?

LOYALITEIT​​

Je beweegt hemel en aarde om het anderen naar de zin te maken. Op het werk en thuis. En ondertussen vergeet je jezelf. Maar dat zeg je natuurlijk niet hardop. Jij wilt het goed doen voor het team, maar je verliest jezelf.

NIEUW LEIDERSCHAP ​

Je wilt de draai maken van ‘manager’ naar ‘coachend leider’ en je team laten floreren. Vraagstukken als: Hoe inspireer ik mijn team? Hoe coach ik effectiever en hoe krijg ik mijn team mee? houden je bezig. Je zoekt naar handvatten.

Grenzeloos

Het werk komt op je af. Het werk controleert jou in plaats van andersom. Je verliest je in je werk. Je kunt het niet loslaten als je thuis bent. Daar vinden ze thuis weer wat van. Je vindt het lastig om een voor jou goede balans werk/privé te vinden.

Perfectionistisch

Goed is niet goed genoeg. Het kan altijd beter. Het is nooit af. Hierdoor ervaar je meer stress en vermoeidheid dan goed voor je is. Op het werk ga je maar door, voel je je vaak energiek en bij thuiskomst is een half woord of blik al genoeg waardoor de stoom uit je oren kan komen en je vervalt in verwijten maken. Waar je achteraf natuurlijk spijt van hebt.

Persoonlijk

Wat als jouw gedrag leidt tot een burnout en/of scheiding? Niemand zit te wachten op een chagrijnige partner die je afsnauwt en geen oog heeft voor de kinderen.

quotes white

Als jij niet verandert of aan jezelf werkt, dan ga je richting een burnout, anderen groeien jou voorbij, ook al heb je het nu nog niet door maar jouw marktwaarde daalt, je verliest toekomstig inkomen doordat je nu stil staat. Dit loopt tot in de tonnen.

Peter, teamleider,

doet het redelijk. Hij is geliefd in de organisatie, maar maakt geen promotie. Hij investeert in zijn eigen ontwikkeling, ontdekt nieuwe talenten en maakt binnen 2 jaar een promotie. Hij verdient nu € 1.000 meer per maand en zal dat de komende 10 jaar ook verdienen. Hij verdient direct al € 100.000 meer, tel daar nog het vakantiegeld en een beter pensioen bij op.

Wie zijn geschiedenis niet kent, zal deze herhalen. Maak je toekomst belangrijker dan je verleden. Met dit programma zet je die stappen die daarvoor nodig zijn.

quotes

Persoonlijk leiderschap leidt tot een beter (werk) leven?

Hoe zou het voor je zijn om het volgende te bereiken:

Je ervaart meer rust en ontspanning in je leven. De last valt van jouw schouders en je bent een betere leider voor je team en presteert beter. Je leidt in plaats van dat je ‘managed’.

Je bent een gelijkwaardige partner, je geniet van je vrije tijd en je gezin. Ze zijn blij als je thuiskomt.

Jij functioneert onafhankelijk en kiest elke dag opnieuw voor balans en geluk. Je zoekt geen bevestiging van anderen.

Je werkt en handelt vanuit je kwaliteiten/kracht en handelt daar ook naar. Je werkt en leeft met plezier en vol energie.

Je staat stevig op je benen, komt op voor jezelf en je team, kiest meer voor jezelf. Je laat dingen niet meer gebeuren, maar komt vanuit jezelf in actie. Hierdoor ben je zaken voor, in plaats van dat ze je ‘overkomen’.

Jouw Teamleden​​

Door te werken aan jouw persoonlijk leiderschap functioneer jij beter en profiteert jouw werkgever ook van jouw groei.

Ik wil een kennismakingsgesprek

Super goed!

KLIK HIER

Ik ontvang graag de prijsbrochure

Zeker!

Stuur ons dan een verzoek op de contactpagina
KLIK HIER

Over
Niño Jacobs

Zo’n 15 jaar geleden kwam ik erachter dat ik bepaalde patronen in stand hield die mij niet meer (verder) hielpen.

Na een turbulente periode moest ik naar mezelf kijken. Ik wist niet precies welke patronen mij dwars zaten, waar ze vandaan kwamen en hoe ermee om te gaan. Het was tijd voor mijn eigen ‘doorbraak’. Niet teveel erover te praten, maar vooral door inzichten te krijgen en handvatten om in actie te komen én te blijven.

"Nog voor ik erg in had zei ik weer ja tegen een extra taak terwijl ik omkom in het werk. Op weg naar huis bedenk ik alvast een excuus waarom ik vanavond toch (weer) moet werken. Ondertussen geef ik mezelf op mijn kop: Waarom zeg ik niet gewoon Nee? Waarom toch altijd die Mr. Nice Guy willen zijn?”

Nu ken ik die patronen wel, herken ik wanneer ik er weer in dreig te stappen en dus dat moment voor ben. De weg die jij wilt gaan lopen, heb ik al gelopen.

Als geen ander zie ik hoe jij worstelt met de verhalen uit je verleden, hoe jij je best doet om het heel goed te doen. Ik zie waar jij spaak loopt.

Wat er ook gebeurd tijdens het programma, ik ben jouw onvoorwaardelijke ruggesteun en vangnet.

“Wanneer je hulp nodig hebt, dan moet je het zeggen he vraagt Christine. Nee joh, zeg ik. Ga jij maar lekker naar huis. Vervolgens ben ik tot 23.30 aan het werk.”

“Vaak zie ik leiders in hun eentje struggelen. Stop met aanmodderen in je eentje. Nutteloze energie. Geloof mij maar. Ja, je moet zelf de stappen zetten, maar je hoeft het niet alleen te doen. Door nu wel om hulp te vragen zeg je tegen jezelf: “Ja, ik ben het waard.” Dat boost gelijk je eigenwaarde. Geloof vooral niet wat ik schrijf, probeer het uit en ervaar dat het werkt. Je kent ongetwijfeld het gevoel van trots op jezelf zijn wanneer je iets hebt gedaan wat aanvankelijk lastig leek, en je toch gelukt is. Nou, dat gevoel.”

Statistieken

+ 0

Meer dan 30 jaar ervaring als facilitator/trainer/coach.

+ 0

Meer dan 2.000 training/coaching dagen verzorgd, zowel in Nederland als ook met zeer grote regelmaat internationaal (Europa, VS, Emiraten en Afrika).

+ 6

Gewerkt met groepen variërend van 6 tot 650 deelnemers.

+ 10

De afgelopen 10 jaar meer dan 100 leiderschapsreizen (in-company) gefaciliteerd.

+ 0

impactvolle leiderschap-programma’s ontwikkeld die succesvol uitgerold zijn binnen (grote) (inter)nationale organisaties.

Ontwikkeling

Ik neem mijn werk serieus. Coachen is een vak, een ambacht. Ik hou ervan en weet dat ik als coach moet blijven bijleren.

  • Opleidingen en gevolgd bij Phoenix Opleidingen
  • Al 12 jaar neem ik deel aan een intervisiegroep. En da’s geen theekransje. We komen driemaandelijks bij elkaar. Ze houden me elke keer een spiegel voor.
  • Regelmatig ga ik naar een coach voor supervisie.
  • Door mijn jarenlange ervaring weet ik dat ervaringsgericht leren de beste resultaten oplevert, zowel voor mezelf als de mensen die ik begeleid. 
  • Ik lees gemiddeld 20 boeken per jaar over deze thema’s en heb inmiddels 400 boeken doorgenomen.
quotes

Ik heb al mijn kennis en ervaring van de afgelopen 20 jaar gebundeld in dit Persoonlijk Leiderschaps Programma. Ik weet welke oefening werkt en welke niet, en heb iedere oefening en opdracht ook zelf doorleefd.

Arrow Down

Als je de kernwaarde

quotes

Commitment aan je persoonlijke groei

niet ondersteunt, hoef je niet met mij te werken. Dan zijn wij geen match.

Ik begrijp én weet hoe het voelt:

Ik ken de struggles, de frustraties. ‘I’ve been there’. De ervaringen, niet altijd even leuk, zijn toch de beste die mij zijn overkomen. Hierdoor ben ik teruggegaan naar die plek waar vanuit ik het beste de ander dien. Jouw dus. ‘Op zijn Niño’s’. En dat betekent voor mij: creëren, schrijven en ambitieuze leiders coachen.

quotes

Vanuit mijn jarenlange ervaring focus ik mij uitsluitend nog op deze twee programma’s waar ik op mijn sterkst ben en dus het beste van mezelf geef:

Dit individueel coaching programma van 12 weken 

&

Leiderschapsreizen voor (management) teams

Arrow Down

Wat anderen zeggen

Barbara van Beek

Directeur bij Capabel Onderwijs

Niño begeleidt onze management team leden in de ontwikkeling van hun (persoonlijk) leiderschap. Hij is een scherpe en sensitieve coach en gids, die bijzonder verbindend is en daardoor helpt om inzichten te verkrijgen waarmee de collega’s en de organisatie verder kunnen. Hij doet dat zonder oordeel, is nieuwsgierig, geïnteresseerd, faciliterend. En hij brengt de nodige humor in zijn trainingen en interventies. Naast zijn expertise als facilitator heeft hij ook het talent om een mooi programma te ontwerpen, en flexibel te blijven tijdens de uitvoering. Dat wat nodig is of aandacht vraagt gaat voor. En dat heeft impact, op de collega’s, het team en de organisatie.​

quotes yellow

Jeroen Ruigrok

Senior HR Manager at PwC

Niño heeft het talent om zowel waarnemer als deelnemer te zijn. Hij is briljant in het ontwikkelen en begeleiden van leiderschapstrainingen. Vanuit zijn ervaring als trainer/coach weet hij unieke trainingen en programma’s neer te zetten. Gericht op de ervaring en het leren van de ander en zonder vooraf bedacht script. Bovenal is hij een leuk collega om mee samen te werken!

quotes yellow

SIMONE STRATING​

Managing Director at Squares

Niño is een bevlogen leiderschapscoach. Iemand die raakt en verbindt. Hij zoekt altijd naar het antwoord achter het antwoord en komt zo tot de kern. Ik heb een aantal jaar met hem mogen werken en naast zijn passie voor het vak is humor een belangrijke bouwsteen in een samenwerking met Niño!

Niño heeft zelf veel leiderschapsreizen ontwikkeld en ik kan uit ervaring vertellen dat deze heel erg bijzonder zijn. Wandelen, natuur en heel veel zelfreflectie. Nino weet als geen ander om dit tot een onvergetelijke ervaring te maken, een persoonlijke ontwikkeling die iedere leider verdiend.

quotes yellow

Mijn manier van werken?

Op z’n Niño’s

TYPE HERE

Vroeger dacht ik altijd dat ik grootse dingen moest doen om mensen in beweging te krijgen, wat maakte dat ik hard aan het werk was en gesloopt thuis kwam.

Hoe stap je in?

STAP 1

Vraag de prijsbrochure aan

STAP 2

Boek een kennismakingsgesprek

STAP 3

Start je programma

Je weet het. Al een tijdje. Dat het nu jouw beurt is. Ook jij mag floreren.

Floreren. Op jouw manier

Ik weet dat jij wilt groeien naar een leider die floreert, inspireert, coacht, zijn kwaliteiten benut en het team optimaal faciliteert om succesvol te zijn. En dat alles vanuit rust, vertrouwen in jezelf en ontspannenheid. Je wilt groeien op jouw voorwaarden en tempo, je hebt lang genoeg volgens andermans maatstaven gewerkt. Je hebt de ander niet meer nodig om te weten wat goed voor je is. Jij zit achter het stuur. 

Energie

Je weet dat er een succesvol iemand in je zit, het komt er alleen onvoldoende uit. Je weet dat trucjes niet (meer) werken, maar dat je echt je ontwikkeling aan dient te gaan. Jezelf laten zien dus, met heel je hebben en houwen. Voelt dat spannend? Dan ben je op de goede weg, want het is ook spannend. Ik weet er alles van. Je gaat het aan of niet. Niet half half. De energie die loskomt wanneer je echt aan de slag gaat met jezelf, écht de stappen zet die nodig zijn in je ontwikkeling, is fantastisch. En eenmaal die energie ervaren, wil je er meer van. Wist je trouwens dat je dan gelijk ook aantrekkelijker wordt voor de ander.

Twee vliegen in één klap

En die leiderschapsvaardigheden waaraan we werken kun je ook inzetten in je rol als partner, vader, moeder, zus, broer, vriend(in). Twee vliegen in één klap.

Wat is belangrijker voor je? Nu toegeven dat je het niet alleen kunt en hoeft of accepteren dat de door jouw gewenste groei uitblijft?

quotes

Wanneer je het alleen had kunnen doen, dan had je het toch allang gedaan?

Boek jouw kennismakingsgesprek

Super goed!

KLIK HIER

Dit Persoonlijk Leiderschaps Programma duurt 12 weken

Boek een gesprek

We leren elkaar kennen en ik weet waar je staat en welke thema’s van belang voor je zijn. Pas op, het kan zijn dat ik je al wat trigger.

Beweeg over vormen om te communiceren

Live contact momenten

We gaan elkaar 4 x live zien, veelal in de natuur (indien mogelijk i.v.m. Corona). We bespreken je voortgang, wat er goed gaat, waar je tegenaan loopt. Ik stel vragen, nodig uit tot reflectie en bied je oefeningen aan om (nieuwe) inzichten te geven en (nieuwe) ervaringen op te doen. Ik reik concrete tools waar je direct mee aan de slag kan. Bij mij is het niet te veel erover praten, maar vooral doen en ervaren. Daar zitten de lessen. Tijdens het eerste gesprek stippelen we je groeipad uit.

In de actie en feedback

Wekelijks ontvang je opdrachten/oefeningen
die je verder helpen. Je krijgt, waar relevant, ook feedback van me daarop. Tussendoor ben ik bereikbaar voor je. Voor feedback, hulp, even sparren, je ei kwijt. Uit eigen ervaring weet ik hoe fijn het is om even te sparren en niet te hoeven wachten tot het volgende gesprek. Ik ben er voor je.

Commitment

12 weken gaan we aan de slag. Intensief. Van mij mag je mijn commitment verwachten.

klaar om erin te springen?

Ja, ik wil een kennismakingesprek

Super goed!

KLIK HIER

PRIJSBROCHURE​

EEN EERSTE
OEFENING

Een
kennismakingsgesprek​

Niño Jacobs
Merwedekade 118
3521 EP Utrecht

M  +31 (0) 640 957 461
E   nino@ninojacobs.nl


KvK:
80506046
Btw: NL003449874B34